Lubānas kultūras nama organizētais konkurss “Lubānas eglītes meklējumos” ir noslēdzies. Iepriecināja azarts, ar kādu tika meklētas Lubānas eglītes, kā arī asprātīgās fotogrāfijas. Labprāt apbalvotu katru, kurš piedalījās konkursā, kaut vai tikai tāpēc, ka izstaigāja visu Lubānu un droši vien atrada arī tās skaistās egles, kas nepiedalījās konkursā. 

Tomēr spēle ir spēle un uzvarētāji sarindojās šādā secībā:

1. vietā pirmā iesūtītā fotogrāfija no Irēnas Mālnieces, kuru nosaucām “ZIEMASSVĒTKU BURBULIS”

2. vietā egle, kuru nosaucām “NEBĒDNĪGIE RŪĶI” – iesūtīja Iveta Cakule (attēlā - Helēna un Evelīna Cakules) 

3.vietas fotogrāfijai devām nosaukumu “LUBĀNAS ZIEMASSVĒTKU KARTE”. Iesūtīja Lāsma Tole.

 

Dalībnieku komentāri par konkursu:

Lubānas eglītes meklējumos piedalījās trīs rūķi - Alise, Katrīna un Tomass Tropi.
Fotografējāmies pie eglītes Nr.8, taču mazākais rūķis Katrīna eglītes meklējumos bija tik piekususi, ka fotografēties nevēlējās. 

Paldies par foršo konkursiņu un ieteikumu apskatīt principā visas Lubānas egles, lai atrastu vajadzīgās.
Komanda “UpeNes” par skaistāko egli tomēr uzskata savējo.
Kā nākamo, ja jāvērtē konkursa egles, izvirzām to, kas Aiviekstes krastā, no tilta uz skolas pusi ejot. 
Priecīgus Ziemassvētkus! “UpeNes” eglīšu meklēšanas komanda 

Paldies par jauko konkursu. Bija ļoti interesanti un azartiski. Dažas egles varēja atpazīt uzreiz pēc bildes avīzē, bet dažas tiešām bija jābraukā un jāmeklē.

Kā mīļāko izvēlamies z.s. "Vilces" eglīti, jo tā atrodas pie piecgadīgā lubānieša Gvido tēta darbavietas ofisa. Un "cepums" z.s. vadībai, ka Lubānā ir par vienu sakārtotu ēkas daļu un apkārtni vairāk. Agnese Stērniniece

Arī četrkājainie draugi Bruno un Ričards meklē eglītes. Paldies par jauko konkursu. Priecīgus Ziemassvētkus un Laimīgu Jauno gadu visiem!
Sanita Pavļukeviča

Šodien ar bērniem atradām visas eglītes un nogājām kopā 7km. Paldies par foršo atrakciju, bija ļoti interesanti!

Prieks arī par 2 kaimiņienēm Anitām no 2 mājsaimniecībām, kuras atradušas visas 9 eglītes, izbaudījušas pastaigu pa Lubānu un sniegušas precīzu ieskatu par redzēto:

Lubānas deviņu eglīšu meklējumos devāmies arī mēs, kaimiņienes, Anita Putniņa (Jaunā iela 31) un Anita Petrovska (Jaunā iela 33).
Un tā, divu stundu pastaigas laikā mēs gan apskatījām egles, par kurām mums bija pareizas aizdomas, ka tās ir īstās, gan arī atradām tās, kuras tā īsti pat nezinājām, kur aug!
Vispirms mēs bijām pie skaistās egles Nr.2, kas aug Lubānas ielas malā (pie ūdenstorņa), tad atradām egli Nr. 9 pie Miera ielas mājas Nr. 12, tad sekoja egle Nr. 4 Krasta ielā pie tilta, tad egle Nr. 8 pie Ozolu ielas 11 ēkas (TOP, aptieka, Mikel), pēc tam sekoja egles Nr. 3 Stacijas ielā pie z.s. "Vilces" kantora (bijusī p/s Lubāna teritorija). Tad apciemojām egli Nr. 1, kura aug Dārzu ielā, pie dīķa, redzama, gan iebraucot Lubānā pa Vidzemes ielu, gan nogriežoties pa Madonas ielu. Tālāk gājām pa Dzelzceļa ielu līdz bijām pie egles Nr.6, kura aug Cesvaines ielas malā, aiz tās redzama kaltes ēka. Egle Nr. 7 aug Baznīcas ielā pie luterāņu baznīcas. Kā pašu pēdējo mēs atradām egli Nr. 5 pie Jaunās ielas mājas Nr. 7. Mūsu foto arī tapis pie šīs egles Nr. 5. Tā gan ir nedaudz redzama fonā, bet tā ir mūsu visilgāk meklētā. Un atrasta jaunajā ielā! Ielā, kurā dzīvojam arī mēs. 

Paldies visiem, kas atrada un atpazina Lubānas skaistākās egles. Tā kā šogad, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus, skaistie svētku koncerti Lubānā nenotiek, tad Lubānas kultūras nams aicināja uz pastaigu dabā kopā ar ģimeni, meklējot skaistākās egles. Konkursa mērķis bija iepazīt Lubānu caur dabu, šoreiz - eglēm. Izrādās, ka skaistākā egle var augt tepat - līdzās un tu tai paej garām nepamanot. Bet visskaistākas Lubānas egles kļuva tad, kad notika Ziemassvētku brīnums - uzsniga sniedziņš balts. Attēlā UpeNes komanda zem egles Krasta ielā (pie tilta pār Aivieksti). Ar konkursam iesūtītajām fotogrāfijām varat iepazīties www.lubana.lv sadaļā Fotogalerija. Velga Puzule 

 

Jaunākie notikumi

19
Apr
Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.