Lubānas novada pašvaldība šī gada vasarā bija vērsusies ar iesniegumu Ordeņu kapitulā, lai izvirzītu valsts apbalvojuma saņemšanai ilggadējo Lubānas novada pašvaldības vadītāju, dziesminieku, pašreizējo zemnieku saimniecības “Lettes” īpašnieku Miķeli Gruzīti.

Lubānas novada pašvaldība uzskatīja, ka Miķeļa Gruzīša veiktais nesavtīgais darbs Lubānas un tās lauku teritoriju labiekārtošanas un attīstīšanas labā, ilglaicīgais darbs pašvaldībā, dalība Latvijas Trešās atmodas procesā, darbs kultūras jomā kā dziesminiekam, Lubānas novada atpazīstamības popularizēšana ir vērā ņemams nopelnu apjoms, lai mūsu novadnieku izvirzītu valsts apbalvojuma saņemšanai.

Ar prieku varam apliecināt, ka Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ordeņu kapituls 2018.gada 19.oktobrī nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Atzinības krusta III šķiru un iecelt par ordeņa komandieri ilggadējo pašvaldības un kultūras darbinieku, ilggadējo Lubānas novada pašvaldības vadītāju Miķeli Gruzīti. Saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju valsts apbalvojums mūsu novadniekam Miķelim Gruzītim svinīgā ceremonijā tiks pasniegts 17.novembrī.

 

Informāciju sagatavojusi:

Tija Žvagina

Lubānas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste 

 

 

Jaunākie notikumi

19
Apr
Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.