Latvijas Orientēšanās federācija aicina Latvijas skolas no Vidzemes un Latgales piedalīties skolēnu orientēšanās sacensību "Latvijas Skolu orientēšanās kauss" trešajā reģionālajā posmā, kas trešdien, 12. aprīlī, notiks Lubānas novada tūrisma un informācijas centrā "Ezernieki".

Lai sacensībās piedalītos, skolu jāpārstāv vienai komandai, kuras sastāvā būtu vismaz trīs dalībnieki, tostarp vismaz viena meitene. Skolēni sacentīsies četrās dažādās vecuma grupās, un uzvarētājiem būs iespēja laimēt savai skolai SportIdent elektroniskās atzīmēšanās komplektu un noslēgumā iegūt Vislatvijas labākās skolas titulu orientēšanās sportā.

Startēt sev ērtā laikā skolēni varēs jebkurā brīdī no plkst. 12.00 līdz 14.00. Sacensībās būs jāveic sprinta distance, kas dalībniekus vedīs cauri parku līkločiem. Skolu kopvērtējumā tiks vērtēti trīs labākie vienas skolas skolēnu (tajā skaitā vismaz vienas meitenes) rezultāti kvalifikācijas skrējienā.

Sacensības notiek kopumā četros posmos, no kuriem trīs ir reģionālie, bet viens – Vislatvijas posms. Pirmie divi jau aizvadīti Rīgā un Tērvetē, bet sacensības noslēgsies fināla posmā Jelgavā 19. aprīlī.

Sacensību diena kļūs par īstu aktīvās atpūtas festivālu, jo bez orientēšanās neiztrūks arī citas nodarbes – izzinošas un aizraujošas spēles par Latviju un tās pilsētām un izglītojoši uzdevumi, kas liks asināt prātu dabas un vides aizsardzības jautājumos.

Šis "Latvijas skolu orientēšanās kausam" ir otrais norises gads, un pagājušajā gadā tajā piedalījās vairāk nekā 700 skolēnu no 91 Latvijas skolas. Jāatgādina, ka 2016. gadā labākās skolas titulu orientēšanās sportā ieguva Jelgavas Spīdolas ģimnāzija. Vai kādai skolai izdosies viņus pārspēt šogad?

Dalība sacensībās ir bezmaksas. Komandu piesaka skola (novadu un pilsētu vispārizglītojošās skolas, kā arī profesionālās vidusskolas) tiešsaistē Skolu Kausa mājas lapā līdz svētdienas, 9. aprīļa, pusnaktij: http://skolukauss.lof.lv/pieteikumi/

Vairāk informācijas par sacensībām: http://skolukauss.lof.lv/.

 

 

Jaunākie notikumi

19
Apr
Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs

22
Apr
Zoom platformā Lubānas, Indrānu pagasta iedzīvotājiem
Madonas novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie jaunā Madonas novada teritorijas plānojuma izstrādes un

26
Apr
Lubānas pilsētas bibliotēkā

27
Apr
Lubānas vidusskolas aktu zālē
Konkursa nolikums. Dalībnieka anketa. Anketa PDF

Lubānas apvienības pārvaldes vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”) papildus informāciju skat. šeit.